Son Dakika
Temel insan haklarına aykırı olarak her sektörde mRNA aşılanmanın zorunlu hale geldiği zamanda ne pahasına olursa olsun kesinlikle aşılanmayı ret ederek tenis ile hiç ilgilenmeyenler arasında da meşhur olan Novak Dokovic’e bu günlerde sonunda ne kadar doğru karar verdiğini anlayanlar çoğalıyor.
Havayolu sektöründe de pilot olarak çalışmaya devam etmek için aşılanmanın zorunlu hale gelen günlerde de kesinlikle ret eden pilotlar az değildi. Sağlığı ve hayatı riske atacağına Novak Dokovic gibi sadece birkaç yıl beklemeyi seçtiler.
Bu günlerde anlaşılan şu ki, artık tüm pilotlar, COVID-19 mRNA aşısı yaptırmaları ya da aşı yapılan bireylere bulaşma adı verilen bir süreçle maruz kalmaları sonucunda miyokardit (kalp iltihabı) geliştirme riski altındadır. (https://www.holladayaviation.com/index.php/resources/covid-19-mrna-injection-dangers/)
Novak Dokovic gibi ne pahasına olursa olsun kendi sağlığı ve hayatını riske atmamış ve beklemiş pilot adaylarına güzel bir haber var.
ABD’de aşılanmamayı öneren ve anlayış gösteren ‘HOLLADAY AVIATION’ gibi pilot okulu var. Umarım Türkiye’de de çoğalır.
Her ne kadar Türkiye’de ne kadar çok mRNA mağdurlarının olduğunu açıklanmasa da başka çok ülkelerin yanı sıra ABD’deki havacılık sektöründe de skandal olarak eleştirenler çoğalıyor.
Kendi uçağa sahip olamayanlarda pilot seçime hakkı yok maalesef, ama özel uçağa sahip olanlar kendi can güvenliği için sadece pilot değil tüm uçuş ekibinin de aşılanmamışlardan seçtiğini söyleniyor. Çünkü kokpitte kalp krizi geçiren pilotların hikayesi arka arkaya açıklanıyor.
Hayaliniz pilot olmak ise, sizin temel insan haklarına saygı gösteren pilot okulunu bulabilirsiniz. Ruhsat aldıktan sonra sizi isteyen çok müşterinin olduğunu hiç unutmayın.
İyi haftalar size.
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
21 Nisan 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
14 Nisan 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
07 Nisan 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
31 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları