logo

Uçaktaki Şaraplar

airwaypostozkan

airwaypostozkan
ozkdmr3@gmail.com
Uçaktaki Şaraplar

Uçakta şarap içmeyi seviyor musunuz?

Özellikle Business veya First Class’ta uçuyorsanız, her havayolu şirketlerinin şarap listeleri düzenlerken ne kadar özen gösterdiğini biliyorsunuzdur.

Forbes haberine göre, uzun mesafeli uçuşlarda, yalnızca Business Class’ta en az dört şarap ve iki şampanya veya köpüklü şarap mevcuttur.

Gereken yüksek hacimler, daha küçük üreticilerin şaraplarının çoğunun listeden elenmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Yeterli miktarın elde edilememesi ihtimalinin yanı sıra, üreticilerin tedarik etmek istemeyebileceği de söyleniyor.

Örneğin, Virgin Atlantic Airways, ortak şarap tüccarları Jeroboams Trade ve ‘Şarap Ustası’ (MW) Peter Mitchell’i uçakta servis edilecek şarapların bir taslak listesini oluşturmak üzere görevlendirdi. Bu taslak listesinden, şarap ve alkollü içkiler konusunda dünya standartlarında bir eğitim kurumu olan Wine & Spirit Education Trust (WSET) tarafından sertifikalandırılmış kurum içi uzmanlardan oluşan bir ekip, hangi şarapların satın alınacağına karar veriyor.

British Airways, bir MW’yi tam zamanlı çalışan olarak istihdam eden tek havayolu şirketidir. Şu anda bu görevi üstlenen Tim Jackson, şarap çeşitlerini her üç ayda bir değiştiriyor.

Mayıs ayında Air France, Paris’teki lüks Hôtel de Crillon otelinin ödüllü baş sommelier’i Xavier Tuiza’yı kendi şarap listesini oluşturmak üzere görevlendirdiğini açıkladı. Teuza, tüm yolcu sınıflarına ve Paris lounge ziyaretçilerine servis edilecek şarap ve şampanyaların, alkollü içkilerin ve Fransız biralarının seçiminden sorumlu olacak.

Sizin favori havayolu şirketinin şarap listesini kimin tarafından oluşturulduğunu biliyor musunuz?

Gelecek uçuşunuzda kabin görevlisiyle yapacağınız bir sohbetin konusu neden olmasın?

İyi uçuşlar!

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

 

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • EES (Giriş-Çıkış Sistemi)

    09 Eylül 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    EES, Giriş-Çıkış Sistemi denilse de aslında ‘Biometlik Tanbanlı Göç ve Göçmenlik Sistemi’dir. Çünkü EES’de AB pasaportu olmayan yolcular ülkeye girerken YÜZ TANIMA ve PARMAK İZİ tanımlamasından geçmek zorundadır. Sistem daha sonra kişinin adını ve biyometrik verilerini doğrulayabilir. Şimdilik bu kayıtlar üç yıl süreyle saklanacağını söyleniyor. ET’nin haberine göre, bu sistem 10 Kasım 2024 tarihinde başlanacakmış. Bu durumda sınır kontrol noktalarında, AB üyesi olmayan tüm ülkelerden gelen yolcuların kayıt altına alınması için dijital fo...
  • Uçakta Çay ve Kahve

    02 Eylül 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Uçakta ne içmeyi seviyorsunuz? Yemekten sonra çay veya kahve içmez misiniz? Şahsen bu haberi okumadan önce, uçaktaki su da çam şişesi içinde olmadığı için başkaca hiç içmek istediğim içecek bulamadığım için hep kahve içerdim. Travlerz’in havayolu şirketlerinin bilmenizi istemediği sır başlıklı haberine göre, gerçekleri bilen uçuş ekipleri asla uçakta çay ve kahve içmezmiş. İçme suyu tankları ne sıklıkta temizlendikleri konusunda hala sorular varmış. Bununla birlikte, tankı temiz suyla doldurma vanasının tuvaletteki atıkları temizleme vana...
  • JetZero

    26 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Jet uçaklarının tasarımının 75 yıldır değişmediğini biliyor muydunuz? Amerikan start-up şirketi JetZero'nun resmi web sitesine göre, bunu her anlamda değiştirme zorunluluğunu görev bilen JetZero, resimde görüldüğü gibi, motoru üst tarafa monte ettiğinde gürültü üst tarafa iletilir, böylece çevredeki topluluk geleneksel bir tüp ve kanatlı uçağa göre dört kat daha uzaktaymiş gibi duyabilir. JetZero harmanlanmış kanat (blended wing) kuyruk kanadı gerektirmeyen, doğal olarak stabil bir tasarımdır. Sürtünme ve ağırlığın azaltılması, motoru...
  • Uçakta ‘VPN’

    19 Ağustos 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Sizin için uçakta en önemli olan yemek mi yoksa Wi-Fi mi? Bana sorarsanız yemek diyeceğim, ama çoğu Wı-Fi diyecek, değil mi? Ancak uçakta Wi-Fi’e bağlanmak sandığınız kadar masum olmayabilir. Fobes’in haberine göre, uçakta ‘Şeytan'ın İkiz Saldırısı’ olarak bilinen saldırılara maruz kalabiliyormuş. Bu yöntemde failler, kullanıcıları bağlantı kurmaları için kandırmak amacıyla inandırıcı bir şekilde adlandırılmış etkin noktalar oluşturmaktadır. Yerde genellikle otel, kahve dükkanı ve mağaza isimleri kullanılırken, uçakta havayolu şirke...