logo

Japan Airlines (JAL) ve 2,7 Milyar USD’lik Kaynak Temini

keikotorigoe

keikotorigoe
airwaypost2016@hotmail.com
Japan Airlines (JAL) ve 2,7 Milyar USD’lik Kaynak Temini

İlk Baharda yaz doğru hayatımızın normalleşme ile beraber seyahat edenlerin sayısı da çoğalacağını bekleniyordu, ama anlaşılan şu ki hiç de öyle olmadı.

Reuter’in haberine göre, JAL’ın özvarlık oranı Haziran sonu 2021 itibariyle %42,4 olup, dünyadaki büyük havayolu şirketlerine kıyas oldukça yüksek seviyededir.

Ancak hem iç hatları hem de dış hatlarındaki eski seviyeye dönme süresinin kestirememesinden dolayı, kaynak teminini Elyül 2021’de başlamasına karar verdiler.

Son iki sene içinde insanların yaşam tarzı da ister istemez değişti, ve seyahat etmeden önceki 2 x aşılanmayı reddedenleri PCR testi gibi ek masraflar ödemek zorunda bırakırsa, zaten ucuz biletlerin peşinde olan yolcuların seyahat etme isteğini azaltabiliyor. Hem de aşılananlar da Corona’ya yakalanmasına rağmen maskeyi düzgün takmadığı seyahat sırasındaki tehlikeyi düşünenler çok zorunlu olmadığı sürece arabayla da yola çıkıyor.

Buna ek olarak uzun mesafeli dış hatlarında aşlanmayanların uçağa binmeyi yasaklanacağı Qantas Airways gibi şirketler çoğalsa, varlıklı aşıya karşı yolcuları bindirmeyeceği sonucuna varacağı için, eski günleri görme gününü daha da uzaklaştıracak gibi geliyor bana.

Türkiye’de henüz 2 x aşılanma diyoruz, ama bundan sonra aşının süresi de 6 ay gibi olup, 6 ayda bir aşılanmayan yine PCR testi veya şirkete göre uçağa binememe durum da göz önünde bulundurursa, uçağa binmek isteyenler 6 ayda bir defa yan etkisini yaşamak zorunda kalacaklar. Bazı insanlar hafif atlatıyor, ama kimi saçları kaybediyor kimi bel altı ferç oluyor. Sadece uçağa binmek için bu rus ruleti gibi durumu daha ne kadar yaşayacak acaba?

Sadece bilet alıp, sitediği ülkeye maskesiz aşısız seyahat ettiğimiz günleri çok özledim.

İyi haftalar size.

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Hondajet Echelon

    25 Mart 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Bildiğiniz gibi Hondajet sektörün parlayan yıldızı olarak yolunu ilerliyor. Yomiuri’nin haberine göre Hondajet, 2028 yılında üretime başlayacak ‘ECHELON’u 2028 yılından itibaren yıllık 40 tane satmayı hedefliyor. Buna istinaden halen 1000 çalışanı olan Hondajet, 2028 yılına kadar çalışan sayısını 1500’e çoğaltacağını düşünüyor. ABD’deki büyük şirketler çok sayıda işten çıkarma duyurusu yaparken bu sevindirici bir haber diyebiliriz. Echelon, motorları kanatların üst yüzeyinde yer alan 'kanat üstü' konfigürasyonda iki motora sahiptir ve ...
  • Boeing Muhbiri

    18 Mart 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    2014 yılıki Al Jazeera”nın Boeing fabrikasına sızmasıyla ilgili haberler çok şok ediciydi. Al Jazeera'nin ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki bir Boeing fabrikasına yaptığı gizli kamera baskınına göre, buradaki işçiler şirketin amiral gemisi olan 787 Dreamliner'ın montajını yapıyor. Ancak görüntüler, ürettikleri uçaklara pek güvenmediklerini gösteriyor. Uyuşturucu testi yapılmayan bu fabrikada 787 Dreamliner ile ilgili olarak rapor edilen tüm sorunların %90'ının örtbas edildiği, işçilerin genellikle vasıfsız olduğu ve bazılarının öğle yem...
  • Quatar Airways’in Dijital İnsanı ‘SAMA’

    11 Mart 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    İşyerlerinin giderek yapay zeka tarafından ele geçirildiği söyleniyor ve bu haber, dalganın nihayet havacılık endüstrisine girdiğinin bir işareti sanırım. Skift'in haberine göre Quatar Airways, Qatar Airways ve Yeni Zelandalı Uneeq işbirliğiyle oluşturulan dijital bir insan olan Sama'yı müşteri hizmetlerine dahil etti. Sama insan gibi görünüyor ve uçuş görevlisi deneyimine sahip ve onu müşteri hizmetleri deneyiminde merkezi bir figür haline getirmeyi planlıyorlar. Bunun nedeni, Sama'nın yer ve uçuş hizmetleri, Qatar Airways ağı, uçuş b...
  • Aşırı Ölümler ve Pilotlar

    04 Mart 2024 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Aralık 2023'te Yeni Zelanda'daki istatistikçi özellikle aşırı ölümlerde olağanüstü bir artış olduğunu açıkladı ve aynı ay BBC dünya çapında aşırı ölümlerin son 50 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu duyurdu. Yaklaşık 26 milyon nüfusa sahip Avustralya'da, aşılamanın başladığı Şubat 2021'den bu yana 70 milyon doz korona aşısı uygulandı ve üç yıl içinde 51.000 aşırı ölümle sonuçlandı ve 27 Şubat 2024 tarihinde Avustralya Parlamentosu’nun DÜNYADA İLK aşırı ölümleri resmen tanıdığını Birleşik Avustralya Partyisi’nden Senatör Ralf Babet açıkla...