Son Dakika


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD’den İran’ın Şahid insansız hava araçlarına (İHA) karşı korunma konusunda “özel destek talebi aldıklarını” söyledi.
Devlet Başkanı, X paylaşımında “gerekli araçların sağlanması ve gerekli uzmanların sağlanması” için talimat verdiğini söyleyerek “Ukrayna, güvenliğimizi sağlamaya ve halkımızın canını korumaya yardımcı olan ortaklara destek veriyor” diye yazdı.
Zelenskiy, daha önce İran İHA saldırılarından etkilenen Körfez ülkelerine Ukraynalı uzmanların yardımını teklif etmişti.
Nispeten ucuz olan Şahid-136 tipi İHA’lar, başlangıçta İran tarafından geliştirilse de artık Rusya tarafından da üretiliyor.
Öte yandan ABD ordusu bile, yakın zamanda kendi sistemlerini geliştirirken bu insansız hava araçlarını model olarak kullandığını kabul etmişti.
BENZER HABERLER