Son Dakika


Vilnius Havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı
Nashville Havalimanı’nın ismi Dolly Parton oluyor
İran’da düşürülen uçağın pilotu kurtarma operasyonun yayınlandı
Amozon 21 Air ile olan tüm operasyonlarını durdurdu
Üsküp Havalimanı, ağustos ayında en yoğun gününü yaşadı
AA uçağında yolcu soyundu iki saat gecikme yaşandı
TSHA, Türk Sivil Havacılık Akademisi, ulusal ve uluslararası alanda sivil havacılığın eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bölgesel bir eğitim merkezi olup, Türkiye’de ve bölgede geleceğin yetkin havacılık profesyonellerinin yetiştirilmesine katkıda bulunarak, sivil havacılığın emniyet, güvenlik ve sürdürülebilirlik temelinde büyümesine destek olma hedefiyle 2018 yılında SHGM tarafından hizmete açılmıştır.
Tekno Fest için Atatürk Havalimanı’na gittiğimde A kapısının yanında bu binayı gördüm. Fazla merak etmediğim için yanından geçmeme rağmen ne olacağını düşünmeden sadece geçmiştim. 23.000 metrekarelik bir kampüs olacağını bilseydim, daha dikkatlice bakarak geçerdim önünden.
TSHA, 2019 Aralık ayı itibariyle ilk eğitimlere başlayacak.
TSHA’da havacılık emniyeti ve güvenliği başta olmak üzere Sivil Havacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda alanında uzman eğitmenler tarafından birçok alanda uluslararası standartlarda eğitim verilecek olup, eğitim takvimi de açıklamıştır.
http://tcaa.com.tr/tr/training-areas/training-calendar
Umarım Türkiye’de havacılık sektöründe çalışan herkes uluslararası sivil havacılık seviyesine sahip olacak.
Başarılar.
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
07 Eylül 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
01 Eylül 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
24 Ağustos 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
17 Ağustos 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları