Son Dakika


Royal Air Maroc, Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle yükselen jet yakıtı fiyatları ve bazı hatlardaki düşük talep nedeniyle Avrupa ve Afrika’daki birçok uçuşunu geçici olarak askıya aldı.
Şirket, özellikle havacılık yakıtı maliyetlerindeki sert artışın operasyonları zorladığını belirtirken, ekonomik ve operasyonel şartların düzelmesiyle seferlerin yeniden başlayacağını açıkladı.
Askıya alınan Avrupa hatları arasında Brüksel–Marakeş seferlerinin yanı sıra Marakeş çıkışlı Marsilya, Lyon ve Bordeaux uçuşları da bulunuyor. Tanca’dan Barselona ve Malaga’ya yapılan uçuşlar da kesintiden etkilendi.
Afrika ağında ise Kazablanka çıkışlı Bangui, Brazzaville, Kinshasa, Douala, Yaoundé ve Libreville seferleri geçici olarak durduruldu.
Havayolu şirketi, yakıt krizinin özellikle Hürmüz Boğazı üzerinden Avrupa’ya yönelik akaryakıt tedarikindeki sorunlarla bağlantılı olduğunu vurguladı.
Benzer nedenle birçok havayolunun da kapasite azaltımına gittiği belirtiliyor.
Buna rağmen Royal Air Maroc, 2023’te açıkladığı uzun vadeli büyüme planını sürdürdüğünü ve mevcut yaklaşık 50 uçaklık filosunu 2037’ye kadar 200 uçağa çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.
BENZER HABERLER