Son Dakika


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın İrkutsk kentinde bulunan İrkutsk Havacılık Fabrikası’nı ziyaret ederek tesiste incelemelerde bulundu.
Devlet Başkanı Putin, seri üretimi yapılan ilk 18 MS-21 yolcu uçağı ve modernize edilmiş Yak-130M muharip eğitim uçağı hakkında bilgi aldı.
Putin’e modernize edilmiş Yak-130M muharip eğitim uçağı ilk kez gösterildi. ‘Yakovlev’ test pilotu Aleksandr Guskov, Rusya Devlet Başkanı’na uçağın test süreci ve öne çıkan özellikleri hakkında bilgi verdi.
Rus lider, yeni Yak-130M uçaklarının çatışma bölgesinde büyük İHA’ları ve insansız deniz araçlarını (İDA) imha etme görevlerini yerine getireceğini belirtti.
Yak-130M, her türlü hava koşulunda, gece gündüz demeden yer ve hava hedefleriyle (ağır İHA’lar dahil) mücadele edebilen etkili bir hafif muharebe uçağına dönüştüren en yeni aviyonik sistemlerle donatıldı.
BENZER HABERLER