logo

Pilotun Standby Görevi

airwaypostozkan

airwaypostozkan
ozkdmr3@gmail.com
Pilotun Standby Görevi

Şahsen, pilotun standby görevinin pilot sözleşmesinin önemli bir unsuru olduğuna ve istikrarlı bir operasyonu garanti ettiğine inanıyorum.

Özellikle ticari uçak pilotları için Korona aşısının zorunlu olduğu ve aşının yan etkileri nedeniyle kokpitte ya da varış noktasındaki otellerde kalp krizi nedeniyle çok sayıda ölümün yaşandığı bu günlerde pilotların zorunlu standby görevinin elzem olduğuna inanıyorum.

TTW’nin haberine göre, pilotlar sendikası, 2024 sonbaharından bu yana uzayan toplu pazarlıkların ortasında, iş anlaşmazlığını standby görevinin yasaklanmasını da içerecek şekilde genişlettiğini açıkladı.

Finnair’in İnsan Kaynakları Direktörü Kaisa Aalto Ruoto şunları söyledi: “ Standby sektörde köklü bir uygulamadır ve tüm Finnair pilotlarının bunu görevlerinin bir parçası olarak kabul ettiğine inanıyorum. Sendikalar bunu kabul etmeyi reddettiğinden, düzenli ve güvenilir uçuş operasyonları sağlamak için şimdi tüm pilotların iş sözleşmelerine bir standby yükümlülüğü eklemeye hazırlanıyoruz.”

Zorunlu aşılanma sebebiyle azalan tecrübeli pilot sayısını da göz öününde bulundurarak, ‘pilotların standby görevi’ ve ‘ikinci pilot’, yolcuların can güvenliği ve, düzenli ve güvenilir uçuş için önemli olduğuna inanıyorum.

Sizin bindiğiniz uçakta ikinci pilot var mı acaba? Sevdiğiniz havayolu şirketlerinde pilotların standby görevi zorunlu mudur? Şimdiye kadar o kadar doğaldı ki dikkat bile etmiyorduk. Ama bu durumu sağlayamayan havayolu şirketlerinin hangisi olduğunu tespit ederek, can güvenliğimiz için uzaklaşmamız gerekiyor gibi geliyor.

Siz ne dersiniz?

Av. Keiko Torigoe

www.torigoelaw.com

 

 

#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Küresel Pilot Açığı

    24 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    Hatırlıyor musunuz? Pandemi döneminde aşılamayı reddeden pilotlar işsiz kalmıştı. Haberlerde okuduğumuz gibi, asılananlar ise kalp kırızı vb. nedenlerle çok sayıda hayatını kaybetti veya mesleği devam edemez oldular. Piyasa normale dönünce elbette pilot sayısının fazlasıyle az olduğu açık. AirlineRating’e göre, yeni tahminlere göre 2024 ile 2043 yılları arasında 649.000 ile 674.000 arasında pilota ihtiyaç duyulması beklenmektedir. Bu artan talebi, hızlı havayolu genişlemesi, pilot emeklilikleri, artan maaşlar, küresel rekabet ve artan sey...
  • IOSA (IATA Operasyonel Güvenlik Denetimi)

    17 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    IOSA, (IOSA), havayolu operasyonel yönetim ve kontrol sistemlerini değerlendirmek için tasarlanmış, dünya çapında tanınan ve standartlaştırılmış bir derecelendirme sistemidir. AirlineRatings’e göre, IOSA programı, bir Havayolu şirketinin aşağıdaki sekiz temel operasyonel alanda endüstriyel güvenlik standartlarına uygunluğunu değerlendirir. Organizasyon ve yönetim sistemleri - Havayolu şirketinin kurumsal yapısını, emniyet politikalarını ve yönetim sistemlerini inceler. Uçuş operasyonları - Havayolu şirketi uçuş prosedürlerini, pilot ...
  • Spor Ayakkabı – Havaalanı Yer Personelinin Üniforması

    10 Mart 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları

    11 yıl Atatürk Havalimanı’nda çalışırken ben de daima topluklu ayakkabılarla çalışırdım. Çünkü topluklu ayakkabı üniformanın bir parçasıydı. O geniş alanda günde onbinlerce yürmek için şık görünüyor diye topuklu ayakkabılarla çalışmak ne kadar mantıklı? Aslında her gün düşünürdüm. En azından babet olmaz mı? diye. Hiç görmemiş olabilirsiniz, ama sık sık koşmak zorunda kaliyordum ve arada ağır yük de taşımam gerekirdi. msn’nin haberine göre, Havayolu Şirketi AIRDU’nun sendikası Union AIRDU, şirketten bu yılki Bahar Mücaderesinde havaalanınd...
  • Yeme bozukluğu psikolojik bir sorundur!

    03 Mart 2025 Büşra Savdi, Genel, Köse Yazarları

    Yeme bozukluğu olan kişilerin sağlıklarını tehdit eden kötü beslenme alışkanlıkları vardır. Erkeklerde de kadınlarda da görülür ancak kadınlarda daha sık görülmektedir. Duygusal yeme bozukluğu nedir? Duygusal yeme bozukluğu, psikolojik boşluğu doldurmak için gerçekleştirilen yeme eylemidir.Yalnızlık,ilgi,sevgi ihtiyacı ve negatif duygulardan kurtulma isteği bu hastalığa sebep olur.Bazı insanlar ise duygusal durumlar dışında da sinirli olduklarında bile yemek yemeye yönelirler. Kilo vermeye dikkat eden, şişmanlamaktan korkan ve evde yeter...