logo

Pegasus uçak kazasında flaş gelişme

Pegasus uçak kazasında flaş gelişme

Pistten çıkan ve 3 kişinin öldüğü Pegasus uçağıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nın yürüttüğü soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

O gün uçakta kâbusu yaşayan kabin görevlileri ifadelerinde o anları anlattılar, yaşanan olay nedeniyle şikayetçi olmadılar.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat Çarşamba günü İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Hava Yollari uçağı, havalimanına inişinden sonra pistten çıkıp toprak alana düştü. 3 parçaya bölünen uçakta 3 yolcu öldü, aralarında mürettebatın da bulunduğu 180 kişi yaralandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazanın hemen ardından başlattığı soruşturma kapsamında 165 mağdurun ifadesini aldı.

Kabin görevlileri şikayetçi olmadı

Arzu Kaya’nın haberine göre, ifadesi alınanlar arasında kabin görevlileri de vardi. Kabin görevlileri Sabiha Gökçen Havalimanı na iniş yaptıktan sonra uçağın pistten çıktığını söyledi.

Şikayetçi olup olmadığı sorulan görevliler ise kaza nedeniyle şikayetçi olmadıklarını belirttiler. Soruşturma kapsamında 20 kadar yolcununda şikayetçi olmadığı öğrenilirken, 8’i Türk 5’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 13 kişinin daha ifadesinin alınacağı belirtildi.

Savcılıktan hastaneden pilotların durumunu belirten yazı istedi

Soruşturmada sağlık durumlarının iyi olmadığı 2 pilotun ifadesi alınamadı. Savcılık hastaneden pilotların sağlık durumunu özetleyen bir yazı istedi.  Hastane yetkilileri bir pilotun yeni ameliyat olduğunu, diğerininde operasyon geçireceğini söylediler.

Kaza kırım ekibi ve yetkililer Almanya’da

Soruşturma kapsamında uçağın kara kutular çözümü yapılması için Almanya’ya gönderildi. Kaza kırım ekibi ile ABD’li sivil havacılık otoriteleri ve Boeing yetkililerininde bulunduğu grup incelemelere başladı. İncelemenin ardın ekip ön raporu 1 ay içersinde tamamlayarak savcılığa göndereceği belirtildi. (HaberTürk)

 

 

 

#

SENDE YORUM YAZ