logo

Murat Şeker ilk çeyrek açıklaması yaptı

Murat Şeker ilk çeyrek açıklaması yaptı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Murat Şeker, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Şeker’in konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“2026 yılı 1. Çeyrek finansal sonuçlarımızı açıkladık. Birinci çeyrek toplam gelirlerimiz, Ortaklığımızın çeşitlendirilmiş iş modeli ve geniş uçuş ağı sayesinde %21 artarak 5,9 milyar Dolar’a yükseldi. Böylesine zorlu faaliyet ortamında gösterdiğimiz direncin arkasında yatan temel faktör ise Orta Doğu’da yaşadığımız kapasite kaybını çevik bir şekilde yöneterek Asya’dan gelen güçlü talebe hızlıca cevap vermemiz oldu.

Savaşın yaşandığı bölgelerde yolcu operasyonları kadar kargo taşımacılığının da etkilenmesi küresel hava kargo kapasite arzında daralmayı beraberinde getirdi. Konum ve alt yapı gücünü etkin bir şekilde kullanan Turkish Cargo, yılın birinci çeyreğinde taşınan kargo hacmini %15 artırdı ve kargo gelirlerimiz %30 yükselerek 1 milyar Dolar’a yaklaştı. Mart ayı başı itibarıyla keskin şekilde artan akaryakıt fiyatlarının 1. Çeyrek maliyetlerine sınırlı yansıması ve hat bazlı aktif kapasite yönetimi sayesinde bu çeyreği %13 FAVKÖK marjıyla kapatmış olduk.

Öte yandan, savaşın neden olduğu bu fiyat artışının karşımızda önemli bir risk unsuru olduğunu değerlendiriyor ve içinde bulunduğumuz durumun etkilerinin 2. Çeyrek finansal sonuçları üzerinde belirgin şekilde hissedileceğini öngörüyoruz. Jeopolitik gerilimlerin hâkim olduğu bu dönemde tecrübelerimizin ve değişen koşullara hızla uyum sağlayabilen liderlik anlayışımızın mevcut belirsizlikleri yönetmede en büyük gücümüz olduğuna inanıyoruz.

Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gelişmeleri yakından takip ederek gerekli gelir ve maliyet optimizasyonu tedbirlerini hızlıca hayata geçiriyoruz. Bu sayede sektörde bizi farklılaştıran üstün kalite standardımızdan ödün vermeden; organizasyonel verimliliğimizi daha da güçlendirecek ve stratejik hedeflerimize kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz.”

#

SENDE YORUM YAZ