Son Dakika


Noel ve Kış Pazarı, bu haftadan itibaren Münih Havalimanı’na yiyecek, içecek ve şenlik atmosferi taşıyarak ziyaretçilere keyifli anlar sunacak.
14 Kasım’dan 28 Aralık 2025’e kadar, Münih Havalimanı Merkezi’ndeki Noel ve Kış Pazarı, Terminal 1 ile 2 arasındaki meydanı ışıklar, müzik, yiyecekler, içecekler ve bayram neşesiyle dolduracak. Ayrıca buz pateni ve curling imkânı sunacak.
Geniş bir cam çatının altında kurulan bu yaklaşık iki aylık etkinlik, yolcuları, kent sakinlerini, havalimanı çalışanlarını ve yoldan geçen herkesi, sadece aktarmada olsanız bile, koşuşturmanın dışına çıkıp mevsimin daha sakin yanını yaşamaya davet ediyor.
Buz pateni, el sanatları ve Noel pazarı
Yaklaşık 40 ahşap tezgâhta kavrulmuş badem, sıcak şarap ve sosis gibi Bavyera lezzetlerinin yanı sıra el yapımı hediyeler ve el işleri sunulacak.
Merkezinde, buz pateni ve curling için 600 metrekarelik bir pist bulunuyor. Curling, büyük ve pürüzsüz taşlarla oynanan ve giderek popülerleşen bir kış sporu. Buz pateni ücreti 5 euro; paten kiralama da aynı fiyata. Gruplar, curling kulvarlarını saatlik 25 euroya rezerve edebilir.
Çarşamba akşamları, pist DJ eşliğinde rengârenk ışıklarla bir buz diskosuna dönüşüyor.
Aileler, küçük yolcuları eğlendirecek pek çok seçenek bulacak. Pazar, her hafta sonu çelenk yapımından seramik boyamaya kadar uzanan, kendi süslerinizi ve yılbaşı kupalarınızı tasarlayabileceğiniz atölyelere ev sahipliği yapıyor.
Ayrıca el işi atölyeleri, yüz boyama, sihir gösterileri ve rehberli akşam ışık turları da var; Noel Baba ise 27 Kasım, 6 Aralık ve 19 Aralık’ta uğrayacak.
Bu yılın yeniliği Dilek Ağacı girişimi, ziyaretçileri bir çocuğun dileğini seçmeye ve 18 Aralık’tan önce bir hediye bağışlayarak onu gerçekleştirmeye davet ediyor.
Pazara giriş ücretsiz. Bir saatlik ücretsiz otopark ve üç saate kadar indirimli tarifeler de mevcut. Böylece bu, sadece hava yolcuları için değil, Bavyera’dan geçen herkes için de kolay bir kış kaçamağına dönüşüyor.
BENZER HABERLER