Son Dakika


Qantas ile Antarktika’nın tadını çıkaracak yolculuğu hakkında yazmıştım.
Öyleyse havadan Kuzey Kutubu’nun tadını çıkaracak yolculuğu da olmalı demiştim.
Bu yolculuğu bana göre daha romantik! Çünkü bu, “Airlander 10” adlı bir hava gemisiyle Svalbard Islands’dan Kuzey Kutup Dairesi üzerine yapılan alçak irtifa uçuşudur.
Gemide sekiz adet çift kişilik kabin bulunmaktadır ve her kabinde geniş panoramik pencereler, özel banyo ve küçük bir gardırop bulunmaktadır. Tüm kabinler 10 metrekare büyüklüğündedir.
Ortalama seyir hızı yaklaşık 50 knot (91 km/saat) olup, yaklaşık 6.000 fit (1.830 m) irtifada uçmaktadır, ancak bazen 300 fite kadar alçalıyormuş
Yolculuğun her ayağı yaklaşık 19 saatlik uçuş süresini içermektedir, ancak varış noktasına ilk ayak yaklaşık 6 saat sürmektedir. Sabah saat 9:00 civarında Kuzey Kutbu’na iniş yapıyor ve öğleden sonra saat 3:00’te tekrar kalkarak Svalbard Adası’na dönüyor.
Milli parklar ve doğa rezervlerinde yaşayan kutup ayıları, kutup tilkileri ve ren geyik sürülerini, buzullu kıyı şeridinde sıçrayan balinaları izlerken, kokteyllerin ve enfes akşam yemeklerinin tadını çıkarabileceğiniz bir yolculuğa ne dersiniz?
200.000USD’den başlayan bu 48 saatlik tur Mayıs – Ekim arasında yapılmaktadır, ama talep edenin çok fazla olması nedeniyle başvurular şu anda askıya alınmış görünüyor.
Merak ediyorsanız aşağıdaki web sayfasını incelemenizi öneririm.
OceanSky Cruises – Luxury Travel by Airship
İyi tatiller!
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
10 Kasım 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
03 Kasım 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
27 Ekim 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
20 Ekim 2025 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları