logo

KİD, Ankara’dan New York’a direkt uçuş istiyor

KİD, Ankara’dan New York’a direkt uçuş istiyor

Kolejli iş insanları, Ankara’dan New York’a direkt uçuş istiyor

Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. M. Hakan Çınar,  direkt uçuşların olmamasını kendilerine dert edindiklerine belirterek, “Ankara’dan New York’a direkt uçuş istiyoruz.” dedi.

Kolej semtine adını veren TED Ankara Koleji mezunu işadamlarının 2009 yılında oluşturduğu dernek bugün Türkiye geneline yayılmış 37’si kadın 200 üyeyi bünyesinde barındırıyor.  TED Ankara Koleji mezunları arasında; Başbakan eski yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası eski Başkanı Erdem Başçı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TAV Holding CEO’su Sani Şener, Sabancı Holding CEO’su Güler Sabancı, Koç Holding sahibi Rahmi Koç gibi isimler bulunuyor. Ayrıca Türkiye’deki büyük inşaat şirketi sahiplerinin çoğu da kolejli.

Başkan Hakan Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

BÜYÜKELÇİLİKLER DE DERTLİ

İstanbul’un olaylara iş ve ekonomi Ankara’nın ise siyaset odaklı baktığına işaret eden Çınar konuşmasında, başkentten yapılan uluslararası direkt uçuşların azlığından dert yandı.

Başkan Çınar, “Ankara için çok büyük düşüncelerimiz var. Biz Ankara’da siyaset odaklı İstanbul ise iş ve ekonomi odaklı bakar olaylara. Bugün İstanbul’un aldığı yükün ne kadar anormal olduğunu bilmeyen yok. Ankara’nın ise çok ciddi bir sanayi sektörü var. Bu dönemde özellikle savunma sanayi sektörü de çok gündeme geldi. Ankara’dan İstanbul’a kayışı bir şekilde önlemek istiyoruz.” diye konuştu.

 “Denizi ve çok yeşilliği yok ama biz Ankara’nın artık bilim teknoloji müzesi, sanat merkezi tarzında büyük projelere imza atacak alanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” diye devam eden Çınar, ‘neden Ankara’dan direkt uçuşlar yeterli değili’ kendilerine dert edindiklerini vurguladı.

KİD Başkanı Av. M. Hakan Çınar, “Cemil Çiçek’in TBMM başkanlığı döneminde ANGİAD, ATO, ASO ile birlikte Sayın Çiçek’in başkanlığında direkt uçuşlarla ilgili toplantılar yapıldı. Ankara’daki büyükelçiliklerin direkt uçuşların azlığından ne kadar sıkıntı çektiğini de bir avukat olarak ben yakından biliyorum. Baskı yaptık. Çok küçükte olsa bir farkı yaratabildik. Paris, Londra seferlere azda olsa başladı. Bizim için Paris, Londra ve New York noktaları çok önemli.” dedi.

“TAV İLE BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Bu konuda TAV ile yaptıkları bir çalışmaya da değinen Çınar, şunları aktardı: “Paris, Londra, Roma’nın haftada üç gün fizibiletisi yapıldı. Bu hatlar dolu görünüyor. Müşteri de var aslında. Ankara’dan direkt uçuşların artırılması tamamen THY’nin vereceği bir kararla ilgili. Nedense THY, Ankara’dan uluslararası uçuşları artırma konusunda pek istekli değil. Bu işletmesel veya siyasi bir konu. “

“3. HAVALİMANI ANKARA’YI ETKİLEMEZ”

Hakan Çınar ayrıca 3. havalimanın Ankara’daki uçuşları ne olumlu ne olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Bizim derdimiz Esenboğa’da çok güzel bir havalimanımız var. Ankara New York uçuşları mutlaka başlamalı. “ dedi.

Direkt uçuşların olmamasından Ankara’daki büyükelçiliklerin de sıkın yaşadığını tekrarlayan Başkan Çınar, “Büyükelçilerle birlikte bir basın toplantısı yapalım didik, büyükelçiler çekindiler. Diplomasi bambaşka bir şey. Diplomatlar bu ülkeyi yönetenlerin bir iradesi olduğunu düşünerek hareket ediyorlar. Arz talep noktasında bir sorun yok. Sıkıntı bizce planlamadan kaynaklı. 3. Havalimanı gündemdeyken Ankara ile ilgili adım atmak istenmiyor olabilir. Ama isteğimiz Ankara biraz cazibe merkezi haline gelsin. Yani sanat, spor, kültür, bilim ve teknoloji alanlarında Ankara’ya yurtdışında gelen insanlar bir şey bulsunlar. Ankara’da 60 tane müze var. Ama bunu bilenler çok az. “ açıklamasında bulundu.

“ÜLKEMİZİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR”

Kolejli İş İnsanları Derneği Başkanı Av. M. Hakan Çınar, 24 Haziran’daki seçimlerle ilgili ise, “Oluşacak durum ne olursa olsun Türkiye için hayırlı olsun. İş dünyasının buna ihtiyacı var. “ dedi.

Çınar, “Çünkü sonuçta hükümetler geliyor gidiyor. Ama ülkenin vatandaşı, ekonomisi, istihdamı ve yararlanan paydaşlar bundan büyük şekilde etkileniyorlar. Bunu düşündüğümüzde istikrar gündeme geliyor. Ülkemizin istikrara ihtiyacı olduğunu hep söylüyoruz. 16 yıldır da istikrarla bir şekilde yönetiliyoruz. Ama bunun bir şekilde toplumu çokta mutlu etmediğini gözlemliyoruz. Alternatifler ülkenin dinamiklerini değiştirmeden çıkabilirse iş dünyası da bunu  kabul edecektir. Piyasa bu riskleri zaten satın aldı. “ açıklamasını yaptı.

Seyfettin KOÇAK-Ankara

#

SENDE YORUM YAZ