Son Dakika
Türk savunma sanayiinin mühendislik gücü STM, muharebe sahasında yeni bir güç olacak KARGU FPV Kamikaze Dronu ilk kez sahaya çıkardı.
Türkiye’nin yerli FPV Kamikaze Dronu, ilk test atışında hedefini başarıyla vurdu.
Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefi doğrultusunda, milli ve modern sistemler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., modern harp sahasında kullanımı giderek artan FPV Dron alanında yerli bir çözüme imza attı.
KARGU, BOYGA, TOGAN gibi taktik mini İHA sistemleri ile kendini dünya arenasında başarıyla kanıtlayan STM, bir süredir üzerinde çalıştığı “KARGU FPV Dronu”nu ilk kez sahaya sürdü.
Tasarım, sistem, mühimmat ve tapa entegrasyonunun ardından, sahaya çıkan KARGU FPV, gerçekleştirdiği test atışında hedef grubu tam isabetle vurdu.
Güleryüz: Otonom Kabiliyetlerimizi FPV Dronlara Katıyoruz
STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM’nin sahada kendini kanıtlamış mini İHA sistemleri ile güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetlerini artırdığını belirterek şöyle devam etti:
“Şimdi ise FPV kamikaze dron ailemiz ile savaş sahasında milli ve yenilikçi bir çözüm sunuyoruz. Operasyonel ihtiyaçlar için geliştirdiğimiz ailemizin ilk üyesini, ileri seviye askeri güvenlikli tapa ve elektronik harpten etkilenmeden operasyon imkânı ile donattık. STM’nin otonomi ve yapay zeka destekli görüntü işleme ve hassas vuruş yeteneklerini FPV’ye katıyoruz. Muadillerinden farklı olarak, ortaya koyduğumuz ürün, görüntü işleme destekli otonom terminal dalış kabiliyeti ile hedefi işaretleyerek, tam isabetli vuruş yapabiliyor. Yüksek otonomi ve bilgisayarlı görü kabiliyetlerimizi, FPV Dron ailemizin gelecek üyelerine ekleyecek ve yenilikçi FPV ürünleri ortaya koyacağız.”
BENZER HABERLER