logo

Japan Airlines kargoda robotları deniyor

Japan Airlines kargoda robotları deniyor

Japan Airlines (JAL), GMO Internet Group ile birlikte havalimanı yer hizmetlerindeki iş gücü açığını azaltmak amacıyla insansı robotların kullanılacağı bir pilot proje başlatacağını duyurdu.

Mayıs ayında başlayacak deneme kapsamında, bagaj yükleme-boşaltma ve uçak yönlendirme gibi işlemlerde robotların kullanımı test edilecek.

Yaklaşık 130 cm boyunda ve 35 kg ağırlığındaki insansı robotlar, ilk aşamada kargo konteynerlerini taşıma görevlerinde denenecek.

Artan yolcu talebi ve Japonya’daki nüfus düşüşüne bağlı iş gücü sıkıntısı nedeniyle başlatılan proje, ülkede bu alandaki ilk uygulama olacak.

İnsanlara göre tasarlanmış havalimanı altyapısına uyum sağlayabilmeleri, insansı robotların önemli bir avantajı olarak öne çıkıyor.

JAL, test sonuçlarına göre robotları 2028’den itibaren operasyonel olarak kullanmayı planlıyor.

Uzun vadede ise bagaj yükleme ve uçak temizliği dahil birçok yer hizmeti görevinde robotların aktif rol alması hedefleniyor.

#

SENDE YORUM YAZ