logo

İGA, “Mavi Su Verimliliği Belgesi“ alan Türkiye’deki ilk havalimanı oldu

İGA, “Mavi Su Verimliliği Belgesi“ alan Türkiye’deki ilk havalimanı oldu

İGA İstanbul Havalimanı Temmuz 2026 tarihi itibarıyla beş yıl süreyle geçerli “Mavi Su Verimliliği Belgesi” almaya hak kazandı. İGA İstanbul Havalimanı bu belgeyi kazanan Türkiye’deki ilk havalimanı oldu.
İGA İstanbul Havalimanı sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımla takipçilerine elde edilmiş olan başarıyı duyurdu.
İşte o paylaşım;

iGA İstanbul Havalimanı’ndan Su Verimliliğinde Türkiye’de Bir Ilk!

Sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda yürüttügümüz çalışmalar önemli bir başarıyla taçlandı. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 27 Aralık 2024 tarihinde yayımlanan Su Verimliliği Yönetmeliği kapsamında, Kentsel Su Verimliliği Kategorisi – Bina ve Yerleşkeler Sınıfı doğrultusunda başlattığımız çalışmaları başarıyla tamamladık. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla beş yıl süreyle geçerli Mavi Su Verimliliği Belgesi almaya hak kazandık.

Bu başarıyla birlikte iGA İstanbul Havalimanı, Türkiye’de Mavi Su Verimliliği Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk havalimanı olmuştur. Bu belge; su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, su kayıplarının azaltılması ve doğal kaynakların korunmasına yönelik kararlılığımızın somut bir göstergesidir.

iGA İstanbul Havalimanı olarak, su verimliliğini artıran uygulamalar geliştirmeye ve sürdürülebilir havalimanı işletmeciliğinde öncü olmaya devam edeceğiz.

#

SENDE YORUM YAZ