logo

Hitit’in halka arzı SPK tarafından onaylandı

Hitit’in halka arzı SPK tarafından onaylandı

Havacılık ve seyahat teknolojileri alanlarında Türkiye’nin en büyük teknoloji ihracatçısı olan Hitit’in halka arzına ilişkin başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

Paylarının yüzde 27,6’sının halka arzı için 23 – 24 – 25 Şubat 2022 tarihleri arasında ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş.  liderliğinde talep toplayacak olan şirketin halka arz fiyat aralığı 11,50-12,50 TL olarak belirlendi.

Ağırlıklı sermaye artırımı, kısmen de ortak satış yöntemleri kullanılarak yapılacak halka arz için ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş.  liderliğinde toplam 36 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum oluşturuldu.

Fiyat aralığı ile talep toplama ve en iyi gayret yöntemi ile halka arz edilecek Hitit paylarının yüzde 25’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 25’i yurt içi yüksek başvurulu yatırımcılara, yüzde 25’i yurt içi kurumsal, yüzde 25’i de yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Halka arzdan sonra şirketin halka açıklık oranının yüzde 27,6, halka arz büyüklüğünün 405 – 440 milyon TL arasında olması öngörülüyor.

Payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından sonra 30 gün boyunca ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile fiyat istikrarı sağlayıcı işlem yapılması planlanmakta olup, Şirket ve ortaklar 180 gün boyunca bedelli sermaye artırımı yapmama, hisse satmama, dolaşımdaki pay miktarını artırmama taahhüdü de vermektedir.

Halka arz öncesi paylarının yüzde 31,50 Nur Gökman, yüzde 6,50 Dilek Ovacık, yüzde 6,00 Hakan Ünlü, yüzde 6,00 Özkan Dülger ve yüzde 50,00 Pegasus Hava Taşımacılığı’na ait olan Hitit’in halka arz sonrası ortaklık yapısı, yüzde 22,81 Nur Gökman, yüzde 4,71 Dilek Ovacık, yüzde 4,34 Hakan Ünlü, yüzde 4,34 Özkan Dülger, yüzde 36,20 Pegasus Hava Taşımacılığı ve yüzde 27,60 halka açık şeklinde olacak.

Gelirlerinin yüzde 75’i ihracattan

1994 yılında havayolu şirketlerine yazılım ve teknolojik çözümler geliştirmek için Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından kurulan Hitit, İstanbul merkezli ancak gelirlerinin %75’ini ihracattan elde ediyor.

Hitit bugün 5 kıtadaki 38 ülkeden 48 havayolu şirketine teknoloji ihraç ediyor ve yazılımları, 290 havalimanında ve 4,000’e yakın seyahat acentesinde kullanılıyor.

Ulusal ve uluslararası havacılık ve seyahat endüstrisine “Crane” markalı yazılım çözümleri üreten Hitit, bu ürünleri sürekli geliştirerek ve müşterilerine altyapı barındırma ve bakım hizmetleriyle birlikte sunuyor.

Hitit ürünleri, paket halinde kullandıkça öde (hizmet olarak yazılım “SaaS” esasına dayalı hizmet olarak veriliyor.

Ayrıca geliştirdiği yazılım çözümlerine ilişkin müşterilerine danışmanlık ve eğitim veren Hitit, satış sonrası destek ve bakım hizmetlerini sağlıyor. Müşterileri, havayolları, seyahat şirketleri ve acentaları olan Hitit, ‘Crane’ markasıyla farklı ölçek ve servis sunan tüm havayollarının ihtiyaçlarına tek çatı altında hizmet verebiliyor.

Global çapta hizmet veren Hitit’in gelirlerinin yaklaşık %84’ü yabancı para cinsinden olup, finansallarının fonksiyonel para birimi ABD Doları’dır. Şirket, son üç yıldır Türkiye’nin en büyük turizm yazılım ihracatçısı seçiliyor.

#

SENDE YORUM YAZ