Son Dakika


İtalya’da eski Ilva çelik fabrikası çalışanları, işten çıkarmalar ve fabrikanın geleceğine ilişkin belirsizlikleri protesto etmek amacıyla Cenova Cristoforo Colombo Havalimanı’nın gidiş terminalini işgal etti.
19 Ekim Pazartesi günü Cornigliano’daki fabrikadan havalimanına yürüyen işçiler, hükümetten istihdam güvencesi ve üretimin geleceğine ilişkin açıklama talep etti.
Göstericiler, terminalin gidiş bölümüne girerek güvenlik kontrol noktalarına ve biniş kapılarına ulaşımı engelledi. İlk aşamada yolcuların geçişine izin verilen bir koridor açık tutulurken, daha sonra bu geçişin de kapatıldığı bildirildi. Bazı yolcular ile protestocular arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı.
Havalimanındaki uçuş operasyonları başlangıçta devam etmesine rağmen yolcuların check-in ve güvenlik kontrol noktalarına erişiminde ciddi aksaklıklar meydana geldi.
Protestonun, Acciaierie d’Italia yönetiminin üretimdeki belirsizlikler ve tedarik sorunları nedeniyle daha fazla çalışanı geçici olarak işten uzaklaştırma talebinin ardından düzenlendiği belirtildi.
Sendika temsilcileri, hükümetten somut bir yanıt alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.
BENZER HABERLER