Son Dakika


Tagesschau.de’ye göre, Eylül 2025 tarihi itibariyle Lufthansa, 2030 yılına kadar yaklaşık 4.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyordu. Lufthansa’nın açıklamasına göre, işten çıkarmalar özellikle idari kadroları etkileyecekti.
Bildiğiniz gibi Lufthansa, Avrupa havacılık sektöründe hayati bir rol oynamaktadır. Uçuşlar dikkate alındığında, Cirium Diio verilerine göre şirket, kıtanın dördüncü büyük havayolu şirketidir. Kısa mesafeli uçuşlarda üçüncü sıraya yükselirken, Avrupalı havayollarının gerçekleştirdiği uzun mesafeli uçuşlarda da üçüncü sırada yer almaktadır.
Ancak 29 Mayıs 2026 tarihindeki Simple Flying’e göre Lufthansa, 23 uluslararası güzergâhı iptal etmiştir.
30 yıl önce Japonya ekonomisinin dibe vurduğu zamanki kabusu, sıradan insanların hayatlarının altüst olduğu manzarayı Almanya’nın yeniden canlandırıyor gibi hissetmek, sadece bana mı öyle geliyor?
Başbakan Gerhard F. K. Schröder’in Almanya’yı dünyanın önde gelen ekonomi güçlerinden biri haline getirmek için hayatını adadığı “Nord Stream 1 ve 2” projesi, onun hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Rusya’dan satın alınan ucuz kaynaklar, ekonomik dev Almanya’yı ayakta tutmasına rağmen, bu patlamaya karşı sessiz kalmayı tercih eden Almanya’da, sanayi sektörü şu anda “çöküş” kelimesinin tam da uygun olduğu bir gerçekle yüzleşiyor olabilir mi?
Almanya’nın Japonya’daki trajediyi ve hâlâ toparlanma belirtisi göstermeyen o toplumu örnek almaması için, Alman halkının bir an önce gözlerini açmasını, Rusya ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasını ve ekonomik dev konumunu sürdürmesini diliyorum.
İyi haftalar.
Av. Keiko Torigoe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
25 Mayıs 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
18 Mayıs 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
11 Mayıs 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları
04 Mayıs 2026 Av. Keiko Torigoe, Havacılık Haberleri, Köse Yazarları