logo

Antalya Havalimanı hazır

Antalya Havalimanı hazır

Antalya Havalimanı’da koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte, önce iç hat ardından da dış hat uçuşlarının başlaması planlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 aydır tarihinin en sessiz günlerini yaşayan Fraport TAV Antalya Havalimanı, Ramazan Bayramı sonrası iç hatlar, temmuz ayı gibi de dış hat uçuşların açılmasına yönelik planlamalar kapsamında, hizmet vermeye başlayacak.

Havalimanından bugün Almanya’ya yaklaşık 100 kişilik tahliye uçuşu gerçekleştirildi. Yolcular termal kamerayla ateşleri ölçüldükten sonra bekleme alanlarında, sosyal mesafeye uygun olarak, birer boşluk arayla banklara oturdu.

Check-in işleminde de kırmızı uyarı şeritlerine uygun sıralandı

Havalimanı iç hatlar ve dış hatlar terminallerinin girişine termal kameralar yerleştirildi. Yolcu ve personellere termal kamera ateş ölçümü yapılıyor. Ardından dezenfektan uygulanıyor.

Check-in işlemlerinin yapıldığı tüm alanların zemininde ‘Lütfen, sosyal mesafenizi koruyun’ yazılı kırmızı şeritlerle yolcuların 1’er metre mesafe olacak şekilde bekleme alanları bulunuyor.

Ayrıca, havalimanı içindeki dijital ekranlarda da sosyal mesafe ve dezenfektan uyarısı yapılıyor. Havalimanı içindeki tüm tuvaletlerin lavabolarında, musluklar fotoselliye dönüştürüldü. Ayrıca ateşi yüksek çıkan veya şüpheli durumu olanlar için karantina odası bulunuyor.

 

#

SENDE YORUM YAZ