logo

TAV hisse devri açıklaması yaptı

TAV hisse devri açıklaması yaptı

TAV Havalimanları Holding A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), uluslararası havalimanı işletmecisi Aeroports de Paris SA’nın Tank ÖWA Alpha GmbH ile birleşme işlemine ilişkin açıklamasını gönderdi.

Açıklamaya göre Aeroports de Paris SA, TAV Havalimanları’nda yüzde 46.12 paya sahip olan Tank ÖWA alpha GmbH’nın birleşme sonucu devralınmasıyla bu şirketin sahip olduğu TAVHL hisselerinin de Aeroports de Paris SA’ya tamamen devrolduğunu açıkladı.

KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

%100 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Tank ÖWA alpha GmbH aracılığıyla TAV Havalimanları Holding A.Ş. (TAV Havalimanları) paylarının %46,12’sini dolaylı olarak elinde bulunduran Aeroports de Paris SA (Groupe ADP), Tank ÖWA alpha GmbH ile birleştiğini ve böylece TAV Havalimanları paylarının %46,12’sinin, Tank ÖWA alpha GmbH aracılığıyla dolaylı pay sahibi değil, doğrudan pay sahibi haline geldiğini açıklamıştır.

Aeroports de Paris SA (Groupe ADP) ayrıca, Tank ÖWA alpha GmbH’nin, paylarının %100’üne sahip olduğu bir bağlı ortaklığı olması nedeniyle, birleşmenin TAV Havalimanları’nın nihai pay sahipliği yapısında veya yönetim kontrolünde herhangi bir değişikliğe yol açmadığını açıklamıştır.

Söz konusu birleşmenin tamamlanmasının ardından TAV Havalimanları’nın yeni pay sahipliği yapısı aşağıdaki gibidir:

Aeroports de Paris SA (Groupe ADP)* : %46,12

Tepe İnşaat Sanayi A.Ş. : %4,06

Diğer halka açık kısım kısım : %49,82

*Birleşmeye bağlı pay devrinin Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. kayıtlarına yansıması ile pay sahipliği yapısı yukarıdaki gibi olacaktır.

Birleşme işleminin sonucu olarak gerçekleşen pay iktisabı henüz Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. kayıtlarına yansıtılmamış olup gelişmeler mevzuata uygun olarak kamuya açıklanacaktır.”

#

SENDE YORUM YAZ