logo

Rusya, Ukrayna’da Su-57 kullandığını açıkladı

Rusya, Ukrayna’da Su-57 kullandığını açıkladı

Rusya ordusundan, Ukrayna’da 5. nesil Su-57 uçakları ile düzenlediğine operasyona ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki özel askeri harekat sırasında daha önce F-35’lerin alternatifi olarak Türkiye’nin gündemine gelen 4 adet 5. nesil Su-57 savaş uçağından oluşan bir ateş grubunu kullandığı belirtildi.

Sputnik’e konuşan bir kaynak, “Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri, özel askeri harekat kapsamında 4 adet en yeni, çok fonksiyonlu Su-57 avcı uçaklarından oluşan bir ateş grubuyla Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinin tespitine ve imhasına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Uçaklar, otomatik irtibat, veri iletim, navigasyon ve gerçek zamanlı kimlik tespit sistemleri yardımıyla ortak bilgi ağında birleştirildi” dedi.

Uçakların ortak bilgi ağında birleştirilmesinin Su-57’lerin verimliliğini artırdığının altını çizen kaynak, görev sırasında Su-57’lerin radarlar tarafından görünürlüğünün düşük olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Mayıs sonunda, en yeni avcı uçakları olan Su-57’lerin Ukrayna’da kullanıldığı basına yansımıştı.

Daha sonra Rus kaynaklar, uçakların aktif muharebe sahasının dışında görev aldığını ifade etmişti.

#

SENDE YORUM YAZ