Son Dakika
Qatar Airways, bir önceki yıl 22,1 milyar dolar (858 milyar TL) olan gelirlerinin 23,4 milyar dolara (909 milyar TL) çıktığını bildirdi.
Bir önceki raporlama döneminde mali yıl kârı 1,6 milyar dolar (62,1 milyar TL) olarak açıklanmıştı.
Grup CEO’su Badr Mohammed al-Meer yaptığı açıklamada, “Bu rekor kıran sonuçlar, Qatar Airways Group’un tamamındaki ekiplerin sıkı çalışması, becerisi ve özverisinin bir kanıtıdır,” dedi.
Yapılan açıklamada, koronavirüs pandemisinin ardından küresel havacılığın toparlanmasıyla birlikte rekor yolcu sayıları sayesinde şimdiye kadarki en yüksek kârın elde ettiği belirtildi.
Qatar Airways, bir önceki mali yılda 40 milyon olan yolcu sayısını 43,1 milyona yükseltti. Filosunda Airbus ve Boeing’in uzun ve orta menzilli uçaklarının karışımından oluşan 230’dan fazla uçak bulunuyor.
Qatar Airways Grubu, havayolu şirketini, kargo hizmetini, ülkenin havalimanı işletmecisini ve Qatar Duty Free’yi içeriyor. Mali yılı ise 1 Nisan’dan 31 Mart’a kadar olan süreyi kapsıyor.
Duyuru, uzun mesafeli havayolu şirketi Emirates’in bu ayın başlarında yıllık 5,2 milyar dolar (202 milyar TL) kâr elde ettiğini açıklamasının ardından geldi ve devlete ait firma kendisini dünyanın en karlı havayolu şirketi ilan etti.
BENZER HABERLER