Son Dakika


Polonya, NATO görevi kapsamında Türkiye’de Bayraktar TB2 ile keşif uçuşları gerçekleştiriyor.
Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığı, Polonya Askerî Kontenjanı Türkiye’nin NATO’nun “Türkiye’ye Yönelik Güvence Tedbirleri (TAMT)” görevi çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüğünü açıkladı.
Görev kapsamında Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçları kullanılarak Doğu Akdeniz’in doğu kesimi ile Karadeniz üzerinde gece ve gündüz devriye ve keşif uçuşları icra ediliyor.
Operasyonların, bölgedeki durumsal farkındalığın artırılması ve olası tehditlerin tespit edilmesine yönelik olduğu belirtildi.
Açıklamada, uçuş öncesinde teknik ekip ve mekanik personelin hava aracını detaylı şekilde hazırladığı, koordineli teknik desteğin görev başarısında kritik rol oynadığı vurgulandı.
Polonyalı askerlerin Türkiye’deki varlığının, NATO müttefikleri arasındaki dayanışmanın bir göstergesi olduğu ve stratejik öneme sahip bölgede güvenliğin güçlendirilmesine katkı sağladığı ifade edildi.
#PKWTurcja 🇵🇱🇹🇷 na straży południowej flanki NATO
Polski Kontyngent Wojskowy Turcja konsekwentnie realizuje zadania w ramach misji NATO TAMT (Tailored Assurance Measures for Turkey), wykorzystując bezzałogowe statki powietrzne Bayraktar TB2.
Dniem i nocą załogi prowadzą loty… pic.twitter.com/ETRVuMKF8C
— Dowództwo Operacyjne RSZ (@DowOperSZ) February 23, 2026
BENZER HABERLER