logo

İngiltere 7 ülkeye daha kapılarını kapattı

İngiltere 7 ülkeye daha kapılarını kapattı

Koronavirüs mutasyonunun görüldüğü İngiltere’nin dış dünya ile bağlantısı kesiliyor. Türkiye ve Almanya ile birlikte çok sayıda ülke, İngiltere uçuşlarını durdurdu.

İngiltere’den Almanya’ya ve Almanya’dan İngiltere’ye uçuşlar da 21 Aralık tarihinden 31 Aralık tarihine kadar geçerli olmak üzere yapılmayacak.

Almanya Federal Ulaşım Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında kargo taşımacılığının ise devam edeceğini belirtti.

Hollanda, Belçika, İrlanda, Avusturya, İsviçre, Fransa gibi birçok başka Avrupa ülkesi Pazar günü ya İngiltere’ye uçuş yasağı koymuş ya da sınırlarını kapattığını duyurmuştu.

Arjantin, Kolombiya, Şili, Kanada, İran, Suudi Arabistan ve Kuveyt de havalimanlarını İngiltere’den gelen uçuşlara kapattı.

İngiltere’de yeni keşfedilen mutasyonun virüsün bilinen formundan yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson geliştirilen aşıların mutasyona karşı daha az etkili olduğu yönünde bir işaret olmadığını söyledi.

Birçok bilim insanı da Biontech ile Pfizer’in geliştirdiği aşının yeni mutasyon üzerinde de etkili olduğunu ifade etti.

Yeni mutasyonun daha ziyade başkent Londra ve İngiltere’nin güneydoğusunda hızla yayıldığı belirtiliyor. İngiliz makamları söz konusu bölgeye girişleri ve bölgeden çıkışları kısıtladı.

#

SENDE YORUM YAZ