Son Dakika
ABD’nin nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip iki adet B-1B tipi bombardıman uçağı Adana İncirlik’teki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’na iniş gerçekleştirdi.
Uçakların yaklaşma ve inişlerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından ABD Hava Kuvvetleri bir açıklama yaparak 9’uncu Bombardıman Filosu’na ait iki adet B-1B Lancer bombardıman uçağının “Uzun planlı bombardıman görev gücü eğitim misyonunun bir parçası olarak tarihi bir hot-pit yakıt ikmali için İncirlik Hava Üssü’ne indiği” açıklandı.
Bilgi notunda, “hot-pit” olarak adlandırılan yakıt ikmalinin uçakların motorlarının çalışır durumda yerde yapıld “Bu işlem ilk kez İncirlik Hava Üssü’nde ABD’ye ait B-1B’ler tarafından gerçekleştirildi.
Uçaklar, Türk Hava Kuvvetleri ile bir eğitim görevi için ayrılmadan önce iki saatten az süre üste kaldı.
Türk ordusuyla entegre olan B-1’ler, KC-135R Asena tanker uçak ve F-16 Fighting Falcon’ları içerecek şekilde, Ortak Terminal Saldırı Kontrolörü (JTAC) prosedürlerini ve yakın hava destek eğitim görevlerini uygulamak için önceden planlanmış eğitim görevlerini gerçekleştirdi.
BENZER HABERLER