Son Dakika
İstanbul’da pazartesiden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışının bugün akşam saatlerinde yeniden etkili olması bekleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre kar yağışının 20.00’den sonra Avrupa Yakası’nda Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası’nda tekrardan etkili olacağı tahmin ediliyor.
Anadolu Yakası’nda etkili olacak yağışın tek pistle hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yine uçuş trafiğini etkilemesi bekleniyor.
Yağışın yaşamı olumsuz etkileyebilecek derecede yoğun olmayacağı, bölgesel olarak kuvvetli geçişler yaşanabileceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Kar yağışının perşembe öğle saatlerinde İstanbul’u terk etmesi beklenirken, ‘dondurucu soğukların‘ cuma sabahına kadar etkili olacağı ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
*Kurumların zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25-26 Ocak 2022 günleri tam gün idari izinli sayıldı.
*Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malül, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayıldı.
*Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durduruldu.
BENZER HABERLER