logo

Ercan, Pegasus’un ilk seferini İstanbul Havalimanı’na uğurladı

Ercan, Pegasus’un ilk seferini İstanbul Havalimanı’na uğurladı

Pegasus Hava Yolları, 1 Ekim 2025’de başlayan İstanbul Havalimanı seferleri dolayısıyla Ercan Havalimanı’ndayolculara yönelik etkinlik düzenledi.

T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamada, etkinliğe Pegasus Hava Yolları KKTC Müdürü Zeki Ziya, T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, Türkiye’den gelen Pegasus Hava Yolları Satış Yöneticisi Çağrı Ulutürk, yolcular ve davetliler katıldı. Ercan Havalimanı gidenyolcu bölümünde Pegasus bilet satış ofisi önünde gerçekleşenetkinlikte, yolculara ilk uçuş olmasından dolayıUçuşsertifikası”, hatıra fotoğrafı olarak çerçeve üzerinde “Pegasus ilk Kuzey Kıbrıs İstanbul Havalimanı uçuşunda ben de varımyazısı ile üzerindeki kartta “Her yeni yolculuk bir hikayePegasus’un ECN-İST hattını sizinle birlikte açıyoruz. İyi uçuşlardilerizyazılı güller hediye edildi.

Ziya: Haftada 45 sefer ile Ercan’da yüzde 60 pazar sahibiyiz

İlk konuşmayı yapan Pegasus Hava Yolları KKTC Müdürü Zeki Ziya, Pegasus’un 2006 yılında haftada 14 seferle Ercan Havalimanı seferlerine başladıklarını bugün bu sayının 45 seferile Ercan hattında yüzde 55-60 pazar payı yakaladıklarınısöyledi.
 Bugün, İstanbul Havalimanı’na uçuş başlatmamız sevgiliyolcularımız sayesindedir. Daha müjdeli haberleraçıklayacağımız günler yakındır. Bugün, İstanbul Havalimanıuçuşumuz ile KKTC’de destinasyon sayımızı 11’e ulaşmıştır. 1 Ekim’den itibaren her gün bir, 23 Ekim’den itibaren ise İstanbul Havalimnaı’na olan sefer sayımzı ikiye çıkacağızdiyen Zeki Ziya, İstanbul Havalimanı uçuşunun herkese hayırlı olmasınıdiledi.

Türkiye’den gelen Pegasus Hava Yolları Satış Yöneticisi Çağrı Ulutürk ise Pegasus Hava Yolları’nın bugün 55 ülkede 155 destinasyonlar ile uçuş operasyonları gerçekleştirdiklerinibelirtti. Ulutürk, KKTC ile Türkiye arasında en fazla uçuş yapanHavayolu olarak Pegasus’un KKTC’ye vatndaşlarına ve ülketurizmine duyduğu güveni bir kez daha ortaya koyduklarınıifade etti.

Özçelik: İstanbul Havalimanı destinasyonu büyük önem arzetmektedir

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik,T&T Havalimanı  İşletmesi olarak fevkalede önemli bir güneşahitlik ettiklerini kaydedederek, Pegasus Hava Yolları KKTC turizmine büyük faydalar sağlamakla birlikte, 11’nci destinasyonolarak İstanbul Havalimanı’nın eklenmesinin büyük önem arzettiğini vurgulayarak, “Daha güzel günlerde havada buluşmaküzerededi.

Ardından İstanbul Havalimanı’na ilk uçuş nedeniyle pasta kesilerek toplu anı fotoğrafları çekildi. Etkinlik verilen kokteylile son buldu.

Ercan- İstanbul Havalimnaı uçuş program:

  1-22 Ekim 2025 itibariyle Ercan İstanbul uçuşları 17.45, İstanbul Ercan uçuşları 20.25’te yapılacak. 23- 25 Ekimtarihlerinde Ercan İstanbul uçuşları 09.00 ve 17.45, İstanbul Ercan uçuşları 11.40 ve 20.25 saatlerinde yapılacak. 26 Ekim2025 ile 28 Mart 2026 tarihleri arasında ise Ercan İstanbul arasında 09.05 ve 20.10, İstanbul Ercan arasında 07.45 ve 18.30 saatlerinde düzenlenecek.

#

SENDE YORUM YAZ