logo

Bora füzesi Pençe Harekatı’nda ilk kez kullanıldı

Bora füzesi Pençe Harekatı’nda ilk kez kullanıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyinde düzenlenen Pençe harekatında ilk kez Bora füzesi de kullanıldı.

Roketsan tarafından geliştirilen yerli ve milli Bora füzesinin, terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda ilk kez kullanıldığı bilgisi verilirken,

Ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturmak için tasarlanan milli balistik füze ile yapılan atışların tam isabetle başarılı şekilde gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’de Pençe operasyonuna yerli ve milli üretimin katkısına vurgu yaparken, “Yerli ve Milli savunma sanayii ürünlerimizle başarılara imza atan kahraman askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Teknik Özellikler

Çap 610 mm
Ağırlık 2.500 kg
Güdüm Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli Ataletsel
Navigasyon Sistemi (ANS)
Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol
Yakıt Tipi Kompozit Katı Yakıt
Harp Başlığı Tipi Tahrip, Parça Tesirli
Harp Başlığı Ağırlığı 470 kg
Tapa Tipi Yaklaşmalı (Hassas Yedeklemeli)

 

#

SENDE YORUM YAZ