logo

Aselsan yerli X-RAY cihazı geliştirdi

Aselsan yerli X-RAY cihazı geliştirdi
Türk savunma sanayisi tarafından kazanılan bir teknoloji daha sivil alana entegre edildi. Aselsan tarafından üretilen yerli X-RAY cihazı “Arın” Gaziantep Havalimanı’nda göreve başladı.
Gaziantep Havalimanı’nda yerli ve milli imkanlarla üretilen X-ray bagaj kontrol cihazı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından incelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inceleme sırasında ürünün özellikleri hakkında bilgi aldı.

Yeni geliştirilmiş cihazlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne Gaziantep Havalimanı’nda kullanılmak üzere 18 adet olarak teslim edildi.

İnceleme sırasında Erdoğan’a eşlik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili ‘tebrik’ paylaşımı yaptı.Bakan Mustafa Varank, “Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bir başarı hikayesi daha! Milyonlarca dolar cari açık verdiğimiz tamamı ithal x-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor. Tebrikler.” ifadelerine yer verdi.

#

SENDE YORUM YAZ