logo

Volga-Dnepr ilk uçuşunu yaptı

Volga-Dnepr ilk uçuşunu yaptı

Moskova merkezli Volga Dnepr şirketi 13 Kasım’da Novosibirsk’te yaşanan kaza nedeniyle yere indirdiği AN-124 uçaklarını yeniden uçurmaya başladı.

Rus şirketten yapılan açıklamada, ilk uçağın teknik kontrollerin tamamlanması ve hizmet direktiflerinin tam anlamıyla yerine getirilmesinin ardından havalandığı bildirildi.

Group Ticari Direktörü Konstantin Vekshin 2020 yılı bitmeden ilk uçağın tekrardan gökyüzüne dönmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, filodaki diğer AN-124’lerinde yakın zamanda gökyüzüne döneceğini vurguladı.

Volga-Dnepr, mevcut endüstri ve iç standartlar doğrultusunda en yüksek uçuş güvenliğini sağlamak için An-124 ticari operasyonlarının yeniden başlatılmasına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.

13 Kasım’da Novosibirsk-Viyana seferi için havalanan An-124 tipi uçağın kalkıştan hemen sonra 2 numaralı motorunda (D-18T) arıza meydana gelmiş, acil inişe geçen uçak kaza geçirmişti.

84 ton kargo taşıyan uçak acil inişte ciddi hasar görürken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Yaşanan kaza sonrasında Rus havayolu filosundaki 8 uçağı da yere indirdiğini duyurmuştu.

#

SENDE YORUM YAZ