logo

ATAK helikoptere yerli ve milli radar

ATAK helikoptere yerli ve milli radar

Atak’ın iki katı ağırlığındaki Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri’nde, Türkiye’nin milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarı MİLDAR kullanılacak.

Ağır Sınıf Taarruz Helikopter Projesi’nde kullanılacak yerli ürünler netleşiyor.

Helikopterde, Türkiye’nin milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarı olan Milimetre Dalga Radarı (MİLDAR) kullanılacak.

Entegre çalışacak

Sistem helikopter üzerindeki silah ve diğer sensör sistemleriyle entegre çalışacak, böylece helikopterin etkisiz hale getirme özelliklerini artıracak.

Atak’ın yaklaşık iki katı ağırlığında olacak, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri’nin üretimi için geçen hafta sözleşme imzalanmıştı.

Hedef Tespit Takip ve Arazi Profili Oluşturma özelliklerine sahip, Türkiye’nin milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarı olan Helikopter-MİLDAR’ın kabulü için T129 Atak helikopteriyle testler başarıyla yapılmıştı.

MİLDAR, bütün hava şartlarında çoklu yer ve hava hedefine yönelik otomatik tarama, tespit etme, yerini bulma ve sınıflandırma yapabiliyor.

Saldırı yeteneği artıyor

Hareketli hedefleri tespit ettikten sonra takibini yapan MİLDAR, pilota 360 derece durum farkındalığı yaratarak olası hedefleri radar ekranı üzerinde sunabiliyor.

MİLDAR, helikopterin saldırı yeteneğini artırıyor. Aynı zamanda 12 km menzile kadar tank, ZMA, ZPT, TTZA gibi yer hedefleri ve 8 km’ye kadar helikopter ve İHA gibi hava hedeflerini yüksek çözünürlükle ayırt edebiliyor.

#

SENDE YORUM YAZ