Son Dakika


Almanya, Leipzig/Halle Havalimanı’nda patlayıcı taşıyan bir İHA’nın Antonov An-124 uçağına kadar ulaşmasının ardından havalimanlarındaki İHA savunmasını güçlendirme kararı aldı.
Federal Kriminal Dairesi verilerine göre Almanya’da 2025 yılında binden fazla şüpheli İHA uçuşu kaydedildi.
Yetkililer özellikle havalimanları, askeri tesisler, limanlar ve kritik altyapıların korunmasında mevcut sistemlerin yetersiz kaldığını değerlendiriyor.
İçişleri Bakanlığı, Federal Polis bünyesindeki özel İHA savunma birimini 130 personelden 300 personele, konuşlandırıldığı nokta sayısını ise dörtten sekize çıkarmayı planlıyor.
Ayrıca Frankfurt, Münih, Berlin, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Stuttgart ve Leipzig/Halle havalimanlarının yıl sonuna kadar mobil İHA savunma teknolojileriyle donatılması hedefleniyor.
Almanya’daki en önemli sorunlardan biri ise İHA’lara müdahale konusunda polis, Federal Polis ve Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) arasındaki yetki paylaşımı.
Mart ayında yapılan yasal değişiklikle Bundeswehr’e, çok ağır bir kazanın önlenmesinin gerekli olduğu istisnai durumlarda kendi tesisleri dışındaki İHA’ları da düşürme yetkisi verilmiş durumda.
BENZER HABERLER