logo

ABD uçak gemisinoe alarm sinyalleri

ABD uçak gemisinoe alarm sinyalleri

ABD’nin İran’a karşı savaşına katılan USS Abraham Lincoln uçak gemisi kötü koşullar ve intihar eden askerlere ilişkin haberlerle gündemde.

28 Şubat’taki ilk saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın önce “birkaç günde”, sonra “birkaç haftada” biter dediği savaş altıncı ayda sürüyor.

Savaş uzadıkça Abraham Lincoln uçak gemisinde yaşamın giderek zorlaştığı, temel ihtiyaç malzemelerinin tükendiği ve hijyen koşullarının kötüleştiği belirtiliyor.

Aile üyeleri ordu yönetimi ile tartıştı

Amerikan basını, en az iki personelin denize atlayarak intihar etmeye çalıştığını iddia etti.

Haberlere göre, sabun sıkıntısı ve tıkanan tuvaletler gemide günlük yaşamı zorlaştırıyor.

Ayrıca posta sistemindeki aksaklıklar yüzünden mürettebata erzak paketlerinin ulaştırılması gecikiyor.

Aile üyelerinin, yakın dönemde düzenlenen iki toplantıda gemideki yakınlarının durumunu Donanma yönetimiyle tartıştığı belirtiliyor.

ABD ordusu ise gemideki kötü koşullara ilişkin haberleri reddetti.

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, denizcilerin gemide 260 günden fazla zaman geçirmelerine rağmen dirençli ve kararlı oldukları vurgulandı.

CENTCOM ayrıca bir personelin gemide hayatını kaybettiğine ilişkin haberleri de yalanladı. İntihar haberlerini reddeden Komutanlık, 3 Ağustos’ta “denize düşen” bir personelin hızla kurtarıldığını belirtmekle yetindi.

Görev değişimi bekleniyor

Şu an denizde dokuzuncu ayındaki gemi başlangıçta Güney Çin Denizi’nde görev yapmak üzere ABD’den ayrılmış ancak İran savaşından kısa süre önce Ortadoğu’ya yönlendirilmişti.

ABD basını Abraham Lincoln’ün kısa sürede bölgeden çekileceğini ve bir diğer uçak gemisi USS George Washington’un görevi devralacağını bildirdi.

Uzun süre denizde kalmanın yol açtığı sorunlarla karşılaşan tek uçak gemisi Lincoln değil. USS Gerald Ford da yakın zamanda gerçekleştirdiği 326 günlük görev sırasında çeşitli sorunlar yaşadı.

Ford, ABD’nin bu yılın başında Venezuela lideri Nicolas Maduro’yu ele geçirdiği operasyona katıldıktan sonra Ortadoğu’ya gönderilmişti.

ABD ordusuna göre, geminin çamaşırhane bölümünde Mart ayında yangın çıktı; olayda iki denizci yaralandı ve yatakhanelerde maddi hasar meydana geldi.

ABD medyası, geminin tuvalet sisteminde ciddi sorunlar yaşandığını da yazdı.

#

SENDE YORUM YAZ