logo

Florida’da PA-28 otoyola indi

Florida’da PA-28 otoyola indi

ABD’nin Florida eyaletinde eğitim uçuşu yapan Piper PA-28 Cherokee tipi tek motorlu uçak, motor arızası nedeniyle Interstate 10 otoyoluna acil iniş yaptı.

Pensacola Uluslararası Havalimanı’na yaklaşan pilot, hava trafik kontrolüne yağ basıncının kritik seviyeye düştüğünü ve kokpite yağ dumanı girdiğini bildirdi.

Kısa süre sonra motor gücünü kaybettiğini belirten pilot, havalimanına ulaşamayacağını söyleyerek otoyola iniş yapacağını anons etti.

Uçak, otoyoldaki araçlara ve yol levhalarına çarpmadan güvenli şekilde iniş yaparken, olay anı bir kamyonun araç kamerasına yansıdı.

Görüntülerde uçağın otoyol levhasının altından çok az farkla geçtiği görüldü.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), olayla ilgili soruşturma başlatırken, uçaktaki pilot ve öğrenci pilot ile otoyoldaki sürücülerden yaralanan olmadığı açıklandı.

#

SENDE YORUM YAZ