logo

Dresden Havalimanı’nda tavşan trafiği aksattı

Dresden Havalimanı’nda tavşan trafiği aksattı

Almanya’daki Dresden Havalimanı, piste çıkan bir tavşan nedeniyle yaşanan olay sonrası kısa süreli hava trafiği aksamasıyla karşı karşıya kaldı.

Güvenlik prosedürlerinin devreye alınmasının ardından bir yolcu uçağı planlanan inişini gerçekleştiremedi ve başka bir havalimanına yönlendirildi.

Alman gazetesi Bild’in haberine göre, olay pistte bulunan bir tavşana küçük bir uçağın çarpmasıyla başladı.

Çarpmanın ardından havalimanı yönetimi standart güvenlik prosedürlerini uygulamaya koydu ve pistte yabancı cisim bulunup bulunmadığının belirlenmesi için kapsamlı inceleme başlatıldı.

Pistteki kontroller nedeniyle Zürih’ten Dresden’e gelen Airbus A220 tipi tarifeli yolcu uçağı iniş izni alamadı.

Habere göre yakıt seviyesi kritik noktaya yaklaşan uçak, güvenlik gerekçesiyle Leipzig Havalimanı’na yönlendirildi.

Pistte yürütülen güvenlik kontrolleri sırasında iki uçak daha yaklaşık 30 dakika boyunca Dresden Havalimanı çevresinde tur atarak iniş izni bekledi.

Yetkililer, pistte herhangi bir yabancı cisim veya güvenlik riski bulunmadığının tespit edilmesinin ardından hava trafiğinin yeniden normale döndüğünü bildirdi.

#

SENDE YORUM YAZ