logo

Almanya Ukrayna için İHA fabrikası kurdu

Almanya Ukrayna için İHA fabrikası kurdu

The New York Times’ın (NYT) haberine göre, savunma teknolojileri şirketi Helsing SE, Almanya’nın güneyindeki gizli bir fabrikada Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için İHA üretiyor.

Haberde, burada üretilen binlerce İHA’nın halihazırda Ukrayna’daki çatışmalarda kullanıldığı aktarıldı.

Güvenlik ve sabotaj endişesiyle tesisin hiçbir yerinde “Helsing” tabelasının bulunmadığına dikkat çekilen haberde, fabrikanın olası bir saldırı tehdidine karşı 24 saat içinde sökülerek başka bir bölgeye taşınabilecek kapasitede olduğu vurgulandı.

Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikadaki personelin sıkı güvenlik soruşturmalarından geçirildiği ve tüm çalışanlara gizlilik sözleşmesi imzalatıldığı ifade edildi.

NYT’ye göre, şirketin ana ürününü 12 kilogram ağırlığında, yapay zeka destekli ve yaklaşık 17 bin 500 euro maliyetindeki “HX-2” tipi taarruz İHA’ları oluşturuyor.

Helsing SE’nin, 2021 yılında Spotify’ın kurucusu Daniel Ek’in sahibi olduğu bir girişim sermayesi fonunun yatırımıyla kurulduğu, ortak kurucular arasında Almanya Savunma Bakanlığı eski danışmanı Gundbert Scherf’in de bulunduğu belirtildi.

#

SENDE YORUM YAZ