Son Dakika


Filipinler’in Mindanao Adası açıklarında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, bölgede ciddi hasara yol açarken hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.
Depremin ardından General Santos Havalimanı’nda çeşitli hasarlar meydana geldi.
Sarsıntı sırasında yolcuların güvenli bölgelere kaçarken bazı bagajlarını terminalde bıraktığı görüldü.
Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi, deprem nedeniyle General Santos Havalimanı’na yönelik en az 17 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.
Yetkililer, depremin ardından bölgede tsunami uyarısı yapılırken, ilk belirlemelere göre 15’ten fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 200’den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
Havalimanındaki hasarın boyutunun belirlenmesi için incelemeler sürerken, uçuş operasyonlarının normale dönmesi için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.
🔴 Trafic suspendu à l’aéroport international de General Santos au sud des Philippines.
Au moins 12 personnes tuées, plus de 200 blessées suite au puissant séisme survenu aux Philippines plus tôt dans la matinée.
De très nombreux dégâts dont l’aéroport international. pic.twitter.com/Qmpdw9iVyD
— air plus news (@airplusnews) June 8, 2026
BENZER HABERLER