Son Dakika


Eurowings, 2026 kış sezonunda Berlin Brandenburg Havalimanı’nda üssünü büyüterek filosunu 11 uçağa ve 300’den fazla mürettebata çıkaracağını açıkladı.
Lufthansa Group bünyesindeki şirket, iki ek uçak konuşlandırırken yeni rotalar ve artırılmış frekanslarla Berlin’deki en büyük havayolu olmayı hedefliyor.
Yeni destinasyonlar arasında Bologna da yer alırken, Eurowings ayrıca Kanarya Adaları uçuşlarını artırarak Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote ve Tenerife hatlarında kapasite büyütecek.
Pandemi sonrası Berlin’de hızlı şekilde büyüyen şirketin, üç uçaklık filodan 11 uçaklık yapıya ulaştığı ve yaklaşık 50 destinasyonluk ağ kurduğu belirtildi.
Eurowings CEO’su Max Kownatzki, Berlin’in siyasi, kültürel ve ekonomik önemi nedeniyle stratejik büyüme pazarı olmaya devam ettiğini söyledi.
Ancak artan vergiler, havalimanı ücretleri, yakıt maliyetleri ve Avrupa Birliği düzenlemelerinin Almanya’yı havayolları için daha az rekabetçi hale getirdiğini de vurguladı.
BENZER HABERLER