logo

ABD DC-10 uçaklarına uçuş yasağı getirdi

ABD DC-10 uçaklarına uçuş yasağı getirdi

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing MD-11 için verilen uçuş yasağını, benzer motor bağlantı tasarımına sahip oldukları için McDonnell Douglas DC-10 varyantlarını da kapsayacak şekilde genişletti.

FAA, 8 Kasım 2025’te yayımladığı acil durum direktifi ile tüm MD-11 ve MD-11F uçaklarının uçmadan önce denetlenmesini ve gerekli düzeltmeler yapılmadan operasyonlara devam edilmesini yasakladı.

Bu karar, Louisville’deki UPS MD-11F kazasının ardından alınan güvenlik önlemlerinin bir devamı niteliğinde. FAA, yapısal benzerlikler nedeniyle DC-10 ailesinin de risk altında olabileceğini belirterek kapsamı genişletti.

Denetimler tamamlanıp teknik güvenlik sağlanana kadar söz konusu uçaklar yerde kalmaya devam edecek.

#

SENDE YORUM YAZ