logo

Starship roketi yerde infilak etti

Starship roketi yerde infilak etti

SpaceX’in Starship roketi, 18 Haziran Çarşamba gecesi Teksas’taki Starbase test sahasında altıncı motorlu statik ateşleme hazırlıkları sırasında şiddetli bir patlama ile tamamen kaybedildi.

Olay, sıvı yakıt dolumu sırasında meydana geldi ve test alanında yangınlara yol açarken, bölge güvenlik nedeniyle hala erişime kapalı.

Patlamada can kaybı veya yaralanma yaşanmadı, çevredeki yerleşim alanlarına da herhangi bir risk oluşmadı.

İlk değerlendirmelere göre, patlamaya Starship’in burun kısmındaki yüksek basınçlı bir nitrojen tankının (COPV) arızası neden olabileceği belirtilirken, konuya ilişkin soruşturma devam ediyor.

SpaceX, çevresel ve güvenlik etkileri konusunda yerel ve federal yetkililerle iş birliği içinde çalışıldığını duyurdu.

Şirket, Rio Grande Vadisi sakinlerine ve özellikle ilk müdahaleyi yapan ekiplere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

#

SENDE YORUM YAZ